Whatsapp

Hacamat Plus Nedir?

Hacamat  vücudun belli noktalarından kupa kullanarak ve  ciltte oluşturulan küçük insizyonlar aracılığı ile toksik kirliliği fazla kanın alınması uygulamasıdır. Hacamat insanlık ttarihi boyunca kullanıla gelmiş kadim bir tedavi yöntemidir. Hacamat ıslak kupa olarak da adlandırılır. Hacamatın önemi günümüz beslenme ve yaşam alışkanlıkları ve artan çevresel toksik yük nedeniyle daha da artmıştır. Çünkü hacamat ile cilt altında birikmiş olan toksinler özellikle de ağır metaller direkt olarak temizlenebilmektedir. 

Hacamat ile cilt altında biriken toksinlerin temizlenmesi kapiller dolaşımı hızlandırmakta, buna bağlı olarak immun aktivasyon artmaktadır. Ayrıca cilt altı toksin miktarı azaltıldığı için, immun sistem boşalan bu depolara doğru vücuttan atılması gereken toksinleri göndermeye başlar. Böylelikle vücuttan toksin atımını da tetikleyen ve kolaylaştırın bir işlem yapılmış olur. Düzenli hacamat yaptırmak ,detoks anlamında önemli bir fayda da sağlar. Özellikle detoks uygulamaları vücudun toksin ve ağır metal yükünü hafiflettiği için ağrı, kronik hastalıklar,  otoimmun hastalıklar ve kanser tedavisinde önemli katkı sağlar. Vücudun fiziksel olarak detoksunu yaptığımız hacamat da bu nedenle bu hastalıkların tedavisinde önemli destek sunar.

Hacamat tedavisi kupa ile yapılır. Önce hacamat yapılacak bölgeye yerleştirilen  kupalar aracılığı ile  vacum yapılarak  ile ciltteki kan dolaşımını artırır. Daha sonra kupalar havası boşaltılarak deriden uzaklaştırılır.  Bu bölgelere bir bisturi aracılığı ile küçük insizyonlar açılır ve kupalar tekrar vakumlanarak ciltde oluşan bu kanallardan çekilen ve kupaların içinde biriken toksik kan özel yöntemlerle alınıp , vucüt temizlenir. 

Hacamat uygulamasının dini bir yönü de vardır. Hicri takvime ayın 17 sinden sonraki günlerde  hacamat yaptırmak sünnet bir tedavi olarak kabul edilir. Bu günlerde hacamat  sırttaki 5-6 noktaya kupa uygulamak sureti ile yapılır. Sünnet olarak kabul edilen günler incelendiğinde ayın çekim gücünün güçlü olduğu tarihler ile örtüşür. Yani bu günlerde yapılan hacamat , ayın bu etkisi nedeniyle daha efektiftir.

Hacamat eğer tedavi amacı ile yapılacak ise her gün , her saatte yapılabilir. Hacamat yapılmadan önce ve sonra dikkat edilmesi gereken bazı uygulamalar vardır. Bunlara dikkat etmek hacamatın faydasını daha fazla artırır.

Hacamatın asıl amacı vücuttaki toksinleri temizlemektir. Ayın çekim gücünün az olduğu dönemlerde de hacamatın etkinliğini artırmak, bazı yöntemleri kullanarak mümkün olabilir. Hacamat ile beraber vücut toksin yükünü daha fazla temizlemek, vücudun toksin atımını teşvik etmek ve harketlenen bu toksinlerin vücuttan atılmasına katkı sağlamak amacıyla Hacamat Plus olarak adlandırılan ve Dr Hasan Hüsnü EREN tarafından bir protokol haline getirilen uygulama şu şekilde yapılmaktadır.

1.PEMF uygulaması

2.Hacamat Uygulaması

3.Zeolit kullanımı

PEMF (Pulsatif elektro manyetik frekans) uygulaması ile vücutta  kan ve lenf dolaşımı artar.Hacamat yapılacak kişi önce PEMF yatağı üzerinde yatırılır. PEMF aracılığı ile artan kan ve lenf dolaşımı ile bölgeye daha fazla toksin taşınması sağlanır. Ayrıca PEMF hücre membranındaki elektriksel yükü düzenleyerek hücre içi ve dışı madde giriş çıkışının normalleşmesini de sağlar. Bu da hücre içerisinde hapsolmuş toksinlerin hücre dışına çıkmasını kolaylaştırır. Artan kan ve lanf dolaşımı aracılığı ile bu toksinler hacamat olacak bölgeye taşınır. Böylelikle daha fazla toksin hacamat aracılığı ile vücut dışına alınır. PEMF aslında ayın çekim gücüne bağlı vücutta oluşan pozitif olumlu etkiye benzer bir etki oluşturur. 

Hareketlenen bu toksinlerin bağırsağa dökülenlerinin de vücuttan uzaklaştırılıp tekrar emilmemesi için, uygulama yapılan kişiye hemen hacamattan sonra zeolit içirilir. Zeolit volkanik bir kayaçtır. Çok küçük partikül boyutuna sahiptir ve negatif iyon yüküne sahiptir. İyon değişim aracılığı ile vücuttaki pozitif yüklü toksin, ağır metal, mantar, parazit, radyasyon, kimyasallar gibi toksinleri bağlayarak dışkı ile attırır. Zeolit hacamat yaptıran kişiler tarafından uygulama sonrası en az 1 ay süreyle kullanılmaya devam edilir ise vücut toksin yükü daha fazla temizlenmiş olur.

Hacamatın vücuttaki olumlu etkileri yıllardan bu yana bilinen bir gerçektir. Hacamat plus uygulaması bu olumlu etkiyi katlayarak artırmak için geliştirilmiş  aslında her biri tek tek hastalıkların tedavisinde kullanılan 3 farklı uygulamayı birleştirerek sinerjik bir etki elde etmeye imkan tanımış eşsiz bir uygulamadır. Hacamat plus aslında birkaç seferde elde edilecek olumlu etkiyi tek bir uygulama ile elde etme imkanı sunmuştur.

Hacamat plus ile haftanın her günü ve saati etkin bir sonuç alma imkanına sahip olunmuştur. 3 farklı tedavi aracını bir uygulamada birleştirmek klasik hacamat uygulamasından çok daha etkili bir sonuç elde etme imkanı sunmaktadır