Whatsapp

İyotun Yan Etkileri Nasıl Yorumlanmalı

 

1902'de Karl Herxheimer olarak bilinen bir Alman dermatolog, hastaları cilt lezyonları için tedavi ederken, en aşırı reaksiyonları gösteren hastaların daha hızlı iyileştiğini fark etti. Yan etkiler tedavinin işe yaradığının olumlu belirtileri olarak kabul edilir ve iyileşme süreci Herxheimer Reaksiyonu olarak bilinir ve vücutta meydana gelen doğal detoksifikasyonu tanımlar.

Herxheimer Reaksiyonu, vücutta parazitler ve bakteriler gibi patojenler öldürüldüğünde ve kan dolaşımına salındığında meydana gelen normal bir reaksiyondur. Vücut kendini temizlemeye ve detoksifiye etmeye başlar, ancak bu patojenler son derece hızlı bir şekilde öldüğünde, vücudun buna ayak uydurması zordur. Patojenler kan dolaşımında birikmeye başladığında, istenmeyen semptomlara yol açabilecek bir asit dengesizliği meydana gelir.

İyotun kendisi anti-parazitik ve antimikrobiyaldır, ayrıca toksinler, ağırmetaller için detoks etkisi de vardır, bu nedenle iyot takviyesi sırasında Herxheimer reaksiyonları sıkça görülür. VÜCUT İYOT ORANI DÜŞÜK OLANLARDA BU SEMPTOMLAR DAHA ŞİDDETLİ YAŞANIR.
Herxheimer Reaksiyonunun Belirtileri;
❗Baş ağrısı
❗Baş dönmesi
❗Grip benzeri semptomlar
❗Beyin sisi
❗Yorgunluk
❗Kaşıntı ve deri döküntüleri
❗Yüzde sivilce artışı
❗Tansiyon ve çarpıntı